2008/10/04

selüliti önleyen besinler

Diyetisyenler yaptığı açıklamada, Ananas ve biberiye gibi besinlerin selülit oluşumunu engellediğini bildirdi...

Sağlık, taze ananasta bulunan bromelin enziminin protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcı bir enzim olduğunu söyleyerek "Kükürtlü bileşikleri de içeren bromelin enzimi sadece protein sindirimine yardımcı olmakla kalmaz, şişkinliğin ve ödemin atılmasına da katkıda bulunur. Böylece selülit oluşumunu engellemeye yardımcıdır" dedi.Selüliti önleyen biberiye tarifiDiyetisyen Sağlık, biberiyenin ise, kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi sayesinde selülit oluşumunu engellediğini ifade ederek şunları söyledi: "1-2 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış biberiyeyi 1 bardak kaynar suyla 10 dakika kadar demleyip gün içerisinde2-3 bardak şeklinde tüketebilirsiniz.

Ayrıca yapılan araştırmalar selülit oluşumunu azaltmada antioksidan öğeler olan A, C vitaminleri ve çinkonun etkili olduğunu göstermektedir"Bol su ve sporSelülitin daha çok kalça, basen, diz ve bileğin iç kısımları, baldırların arkası ve üst bacak bölgesinde yoğunlaştığını ifade eden Diyetisyen Lale Sağlık selülite karşı alınması gereken önlemleri ise şöyle sıraladı:* Yeterli ve dengeli beslenmeye ve öğün atlamamaya özen gösteriniz.* Günlük 2,5-3 litre kadar sıvı almaya özen gösteriniz. Alacağınız bol su, hücre ve dokularınızı besleyerek toksinleri vücudunuzdan hızla atmanıza yardımcı olacak, böylece selülit oluşumunu da önleyecektir.* Rafine şekerler, hayvansal yağlar ve fast food yiyeceklerden tamamen uzak durarak günlük tuz tüketiminizi de sınırlandırınız.* Damarlarınızın en büyük düşmanı olan alkol ve sigarayı hayatınızdan çıkarınız.* Güvenilir miktarların üzerinde 300 mg/gün kafein alımından uzak durunuz.* Daha hareketli bir yaşam daha az selülit demektir. Bu nedenle haftanızın 3-4 gününü 30-60'ar dakika sürecek olan yürüyüş, yüzme, yoga, pilates, jimnastik gibi sporlara ayırmaya çalışınız. Böylelikle kan dolaşımınızı artırarak selülit oluşumunu önleyebilirsiniz.* Yemeklerinizde kullandığınız yağ miktarını azaltmaya çalışınız.

Yemeklerinizi kızartma, kavurma gibi işlemlerle değil, haşlama, ızgara ya da buğulama tarzında pişirme yöntemleriyle pişiriniz.

* Çok sık kilo alıp vermekten kaçınınız.

* Posa içeriği zengin sebze, meyve ve kuru baklagillerle tam tahıl ürünlerine beslenmenizde daha fazla yer ayırınız.Neden selülit oluşuyor?

Diyetisyen Lale Sağlık selüliti oluşturan diğer faktörleri ise şöyle sıraladı: "Kişinin genetik yapısı ve metabolizma hızı, dolaşım sistemi ve sindirim sisteminde yaşadığı sorunlar, alınan doğum kontrol hapı ve hormonal ilaçlar, Dengesiz beslenme; yağ, şeker ve tuz oranı yüksek besinleri sürekli olarak tüketme eğilimi, yetersiz fiziksel aktivite ve sedanter bir yaşam, stres, sigara ve alkol kullanımı, çok dar pantolon ve diz altı çorap giymek, sürekli bacak bacak üstüne atarak oturuyor olmak, kan ve lenfatik dolaşım sistemini olumsuz etkileyerek selülit oluşumunu tetiklemektedir.


"Hamilelikte değişim önemliDiyetisyen Lale Sağlık, selülit, özellikle kadınlarda görüldüğünü belirterek "Selülit, derinin altındaki yağ dokusunun bağ dokular arasında sıkışması sonucunda, kan ve lenfatik dolaşım bozukluğu ile birlikte derinin üst kısmında çöküntülerin ve portakal kabuğu görünümünün oluştuğu tablodurö dedi. Selüliti oluşturan risk faktörlerine ilişkin de bilgi veren Diyetisyen Sağlık, özellikle ergenlik, hamilelik ve menopoz gibi dönemlerde oluşan hormonal değişimin de selülit oluşumunda etkili olduğunu söyleyerek "Östrojen hormonunun selülit oluşumunu tetiklediği görülmüştür, bu nedenle de kadınlarda selülit oluşumu erkeklere göre çok daha fazladır" diye konuştu.

2 yorum:

Marifetane hobi dedi ki...

AÇ HERKESE,ACABILDIGIN KADAR SINENI;UMMANLAR GIBI OLSUN! INANÇLA GERIL VE INSANA SEVGI DUY;KALMASIN ALAKA DUYMADIGIN VE EL UZATMADIGIN BIR MAHZUN GÖNÜL...! hayırlı geceler mutlu pazarlar

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Aksamlar Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Geceniz ve Hafta sonu Tatiniz güzel olsun Sevgiyle Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun Saygilarimla.
Sahsima ve Rahatsizligima gosterdiginiz yakin ilgiye tesekkür ederim

DERDIM SEVINC

Sevdanin adi olsa inan derdim,Sevinc
Askin bir tarifi olsa bilki derdim,Sevinc

Gonlun bahcesi olsaydi yine derdim,Sevinc
Kalbin anahtari olsaydi yine derdim,Sevinc

Alinti:Onder Demir
http://www.antoloji.com/siir/siir/siir_SQL.asp?ts23=01.11.2008%2016:20:59&sair=39500&siir=551210

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog